Боядисване

+359 885 248 120          Понеделник - Петък:    10:00 - 18:00

boiadisvane s lateks uslugi

БОЯДИСВАНЕ С ЛАТЕКС. Станалите напоследък особено модерни декоративни мазилки не отменят класическото решение за боядисването на стените и таваните. На пазара има голям избор от наши и вносни продукти.

 
БОЯДИСВАНЕ УСЛУГИ
 
Боядисване
Боядисване с латекс един цвят
Боядисване с латекс два цвята
Боядисване с латекси – висикопокривни миещи се бои
Боядисване на огради и решетки с блажна боя
Боядисване с блажна боя върху равна повърхност
Боядисване с латекс – освежаващо боядисване
Машинно боядисване с латекс
Машинно боядисване с блажна боя
Грундиране
Облепване с тиксо
Облепване с найлон
Корекции преди боя и подготовка за боя с кит
Шкурене
Сваляне на тапети
Лепена на тапети

 

Най-често използваните за боядисване на стени и тавани дисперсни бои, познати повече под популярното им наименование латексни, ги имаше и по-рано. Вярно е обаче, че производителите не стоят със скръстени ръце. Качеството и технологичните възможности на боите се усъвършенстват непрекъснато, същото важи и за инструментите, необходими за тяхното полагане.

Латексните бои са подходящи за вътрешно и за външно боядисване – във втория случай често пъти носят и името фасадни бои. Те образуват матово, силно еластично покритие, устойчиво на бърсане с влажна кърпа и триене. Фасадните бои са устойчиви и на атмосферни влияния.

Те се използват без разреждане или с добавяне на до 10% вода – това е посочено на опаковката. За грундиране на основата се допуска разреждане с вода до 50%.

Латексните бои най-често се продават в бяло, като оцветяването им може да се извърши още в самия магазин, или пък на място чрез добавяне на специални оцветители. Ето защо оценката на получения пробен резултат трябва да се прави при изсъхнала боя и на дневна светлина. След като се установи точната дозировка на оцветителя за постигане на желания нюанс, е добре цялото количество боя да се тонира наведнъж, за да се избегне и най-малката вероятност от разлики.

С дисперсните бои не бива да се боядисва при температури, по-ниски от 10 °С, те не бива да се съхраняват при отрицателни температури, защото стават негодни за употреба.

Частен, но все по-често срещащ се случай е боядисването направо върху стари тапетни покрития. В повечето случаи обаче е за предпочитане, дори направо е задължително, при обикновените хартиени тапети, те да се овлажнят и изцяло свалят. Тази иначе трудоемка операция се извършва с лекота, когато се свържете с екипа ни.