Лепене на плочки

+359 885 248 120          Понеделник - Петък:    10:00 - 18:00

lepene na plochki uslugi

ЛЕПЕНЕ НА ПЛОЧКИ. Най-често срещаният случай при полагане на подови настилки от керамични плочки е лепенето им с тънък слой лепило върху добре подравнена циментова замазка.

 

Лепене на плочки
Лепене на Фаянс и Теракота
Лепене на Гранитогрес
Обръщане на врати и прозорци с плочки
Поставяне на лайсни
Цокъл фабричен
Цокъл рязан
Фриз в баня
Тротоарни плочки
Обръщане на стъпала с плочки
Лепене на камък

 

При тънкослойно лепене изравнителната замазка почти не може да се избегне, защото технологията на изливане на бетона не позволява получаване на достатъчно добре нивелирана и равна повърхност на плочата. Минималната дебелина, изпълнена с циментов разтвор, е 20 mm. За замазки с по-малка дебелина се използват специални саморазливащи се разтвори, а по-дебелите се армират с тънка армираща мрежа. Повърхността на замазката трябва да бъде равна, но и грапава, т.е. да не бъде загладена с маламашката.

След като бъде почистена от прах и ронещи се частици, основата се грундира. При неотопляеми подове се използва лепило по метода на тънкослойното лепене. За фугиране се използват пълнители за фуги. За подове с отоплителна система се препоръчва лепилото с повишена еластичност. Фугите се запълват с пълнители и в краищата на облицовката се запълват със силиконова паста.

Освен стандартното лепене на плочки, екипът ни предлага и услугата "Лепене на камък".