Мазилки, Шпакловки, Изолации, Замазки, Зидарии

+359 885 248 120          Понеделник - Петък:    10:00 - 18:00

mazilki zamazki shpaklovki izolacii uslugi

МАЗИЛКИ И ШПАКЛОВКИ.  Навлизането на лавината от нови материали в нашата строителна практика през последните години напълно промени представите и технологиите. Това в много голяма степен се отнася и за мазилките, по-точно за декоративните мазилки, които са отлична алтернатива, включително и на едва ли не задължително облепваните доскоро с тапети стени.

МАЗИЛКИ И ШПАКЛОВКИ УСЛУГИ

Мазилки
Машинна мазилка с турбозол
Поставяне на метални ъгли в мазилка
Вароциментова мазилка до 2 см
Вароциментова мазилка на тавани
Варо-циментова армирана
Обръщане на ъгли с вароциментова мазилка
Минерална мазилка
Полимерна мазилка
Силикатна мазилка
Силиконова мазилка
Драскана мазилка
Венецианска мазилка

 

Шпакловки
Шпакловка с гипсово лепило
Шпакловка с F2 или кит на две ръце
Шлайфане
Гипсова шпакловка
Шпакловка с теракол и мрежа на две ръце
Обръщане с пластмасови ъгли
Обръщане с алуминиеви ъгли
Шпакловка върху гипсокартон с мрежа
Обръщане на врати и прозорци
Грундиране с дълбоко проникващ грунд

 Полагането на мазилката в много голяма степен се улеснява от равната основа на зида. В тези случаи мазилката се нанася на тънък с равномерна дебелина пласт и често пъти повече наподобява класическата шпакловка.Чрез  мазилката се придава завършен вид на стените и таваните, а не толкова компенсиране и прикриване на кривините в зидарията. Така използването на сухи, готови смеси за декоративни мазилки е оправдано, още повече че те гарантират и отличния външен вид на измазаните с тях повърхности. Готовите декоративни мазилки се делят на две големи групи: на минерална основа и на основа на изкуствени смоли. Мазилките от първата група се доставят във вид на суха смес, опакована в книжни торби. Те се приготвят непосредствено преди използването им чрез разбъркване с вода. Мазилките от втората група се доставят в пластмасови кофи и други подобни съдове и са готови за употреба без добавка на вода. Мазилките се различават и по начина на оформяне на тяхната повърхност – чрез триене (влачене или драскане) или чрез формиране с помощта на профилен валяк. Ефектът от грапавата, структурирана повърхност на мазилката може да се усили чрез умелото използване на цветови нюанси с фабрично оцветена мазилка, или пък оцветена на място с добавяне на подходящ за състава й оцветител. Съвременните декоративни мазилки имат изключително ефектен външен вид и не случайно все по-често изместват масово използваните доскоро за декориране на стените хартиени тапети.  

 

ПОДОВИ ЗАМАЗКИ.  Подовете носят значително статично натоварване и повърхността им трябва да бъде устойчива на натиск и износване. Задачата се усложнява допълнително, когато подовата конструкция трябва да осигурява защита срещу топлинни загуби, както и да бъде добър звукоизолатор. Нещата стават още по-сложни, когато тя е същевременно и отоплително тяло и в нея е вградена отоплителна система с топлоносител вода или пък с електрически нагревателни кабели.

 ЗАМАЗКИ УСЛУГИ

Замазки
Замазка до 5 см
Замазка над 5 см
Армирана замазка с изолационен материал фибран
Подова замазка с перлитобетон армирана до 6 см
Саморазливна замазка

 Най-честата и лесно изпълнима операция е директно полагане на подравняваща замазка върху плочата, която покрива неравностите, прави пода хоризонтална равнина, а готовата повърхност – гладка и подходяща за полагане на връхното подово покритие. От години това все по-рядко се прави с класическия цименто-пясъчен разтвор. Полагането и особено подравняването му е трудоемка работа, минималната дебелина на замазката, ако не се използват специални добавки, е 20 mm, ако в разтвора не са добавени полипропиленови фибри, замазката може да се напука. В днешно време изравняващите замазки се правят с готови саморазливащи се разтвори, които имат чудесното свойство, след като бъдат грубо разнесени с широко гребло или дори четка върху пода, под въздействие на силите на гравитацията да се разтичат встрани, докато повърхността не стане хоризонтална и огледално гладка. Тези саморазливащи се разтвори са подходящи за направа на замазки с дебелина най-често между 3 mm и 15 mm. С две думи, те са отлично решение, когато става дума за прецизно подравняване и изглаждане на повърхността при основи с неголеми отклонения от хоризонталната равнина и малки неравности, така че да станат подходящи за полагане на подови плочки, твърди или меки подови настилки.

 

ТОПЛОИЗОЛАЦИИ. Поставянето на топлоизолация на всяка нова сграда е задължително съвременно изискване, а в не далечното бъдеще държавата ще принуди и всички собственици на стари сгради да ги топлоизолират.

 ТОПЛОИЗОЛАЦИИ УСЛУГИИзборът на топлоизолация става още на начална фаза на проекта, защото е определящ за дебелината на външните стени на сградата. Според конкретния обект архитектът определя изискванията към топлоизолационните качества, дифузност (дишане), водоплътност, якост, устойчивост, дълготрайност, акустични качества и не на последно място - екологичност. На база на тези изисквания и цена в по-късен етап от проекта се определя точният вид на топлоизолацията, както и нейното правилно местоположение. След това се изчислява необходимата дебелина.

Днес на пазара се предлагат разнообразни решения във връзка с топлоизолацията на дома. От значение е какъв вид ще изберем, съобразявайки се с условията, в които живеем и средата, която обитаваме.

 • Изкуствени топлоизолации
  Изолации
  Полагане на изолация с фибран и стиропор
  Дюбелиране
  Шпакловка с теракол и мрежа
  Минерална мазилка

   

 
 EPS (Експандиран полистирол) - това е добре познатият стар „стиропор”, с бял цвят, с топчесто-зърнеста структура.
 
 XPS (Екструдиран пенополистирол) - известен и като “фибран” или “стиродур”, което всъщност са само търговски марки. 
 
 Полиуретан – Използва се под формата на полиуретановата пяна, която се полага директно чрез изливане или разпръскване.
       
          Минерални топлоизолации
 
Различават се от останалите топлоизолационни материали с това, че осигуряват едновременно много добра термо, звуко и пожароизолация. Минералните вати също са паропропускливи и издръжливи на влага. Добрата звукоизолация се дължи на естествената им влакнеста структура. Каменна вата – произвежда се от базалт, варовик, доломит и боксит и представлява екологично чист материал.
 
 

ЗИДАРИИ. Зидарията в строителството остава предпочитана поради своята стабилност, дълговечност и традиция. Стандартните строителни смеси и големия избор на зидарски продукти дават големи възможности при строителството.

ЗИДАРИИ УСЛУГИ

Зидарии
Зидария с тухли четворки
Зидария с тухла единичка
Зидария от газобетонови блокчета с дебелина под 175 мм
Фугирана тухлена зидария от облицовъчни тухли

В зидарията се използват варо-циментови и варови разтвори. Съществуват различни видове тухли и блокове за различни предназначения: четворки, единици, газобетон, бетонни блокове и др.

При стандартната зидария е важно започването на реда, защото по-нататъшната нивелация зависи от това. Полагането става върху добре нивелиран и изправен материал. Хоризонталната нивелация на редовете трябва да бъде запазена във всеки следващ ред и фугата не трябва да превишава 1 см. Хоризонталната линия трябва да се следи постоянно със конец. Вертикалността на тухлената зидария е много важна за следващите строителни процеси, особено за дограма и мазилка, защото криви стени означават повече материал по време на мазилката, нужен за изправяне на стените, съответно и по-висока цена.

Предлагаме всички видове зидария и усвояване на балкони, зидане на коминни тела, навеси, камини и други.

Къртене
Къртене на бетон 1 кубик
Къртене на тухла 1 кубик
Къртене на фаянс и теракота
Къртене на замазка
Къртене на подпрозоречно пространство
Къртене, чистене, сметоизвозване на комин
Къртене, чистене, сметоизвозване на отвор за врата
Извозване на отпъдъци до 4 кубика
Изчистване и изнасяне на отпадъци с асансьор до 4 кубика
Изнасяне на отпадъци по стълбите
Къртене, чистене, сметоизвозване – баня до 20кв.м